Jelenlegi hely

A tarsulat megjelenese

A társulat megjelenese a világhálón és a virtuális társulati élet

Nehany eve igencsak zokon vettem amikor az egyetemista fiam szinte az interneten elt. Szamara minden tarsadalmi tevekenyseg ott zajlott, meg a csajozas is. E-mail, chat, skype, Facebook,Twitter, Twoo, stb. Az ami ezen kivul volt, az nem letezett. Ra kellett jonnom hogy ez velem sincs nagyon mashogy, ugyan barataimmal inkabb egy sorozoben szeretek lenni, nem egy virtualis chat szobaban, de amikor nemregiben telket kerestem, csak olyat vettem figyelembe, ami font van a neten.
Ugyan az ELFT rendelkezik weblappal, de.... Az elnoksegben mar felmerult, hogy a honlapot meg kene ujitani, mert az remenytelenul elavult. A tarsulatnak facebook oldala nincs, pedig szukseg lenne ra, hiszen a tarsulati hirek ugy megjelenhetnenek az emberek uzenofalain, es a baratok-ismerosok is ertesulnenek a tarsulati elet esemenyeirol. Nem is szolva arrol, hogy a tarsulat a fiamhoz hasonlo fiatalok szemeben nem letezik.
A honlap megujulasa kulcskerdes a jovo szempontjabol, sajnalatos, hogy megvalosulasa rendkivul docogosen megy. Ennek bizonyara oka a penzugyi helyzet. De amikor a tarsulat jovojerol beszelunk, fontos realizalni, hogy a tarsulatnak az (igen kozeli) jovoben szuksege lesz egy allando webmesterre, aki a honlap karbantartasan tul a vilaghalon valo megjelenest is adminisztralja. A tarsulat elnoksegenek pedig szukseges a tarsulatot a vilaghalon is kepviselni.

Csak merem remélni, hogy sokkal több embert foglalkoztat az ELFT jövője mint ahányan benéznek -az erre a célra létrehozott- fórumra.
Mint ahogy minden jól működő és élni akaró társulatnak, szervezetnek van informatív honlapja, úgy Nekünk is kellene egy naprakész, átlátható netes megjelenési forma. Igen, most is meg lehet találni ha keresem és jól keresem az infót, de ha az ifjúságot célozzuk meg, ha Őket szeretnénk tag-toborozni akkor a mai felülettel csak az ellenkezőjét érjük el.
Ha a fiatalokban látjuk a leendő ELFT-tagokat (szeretném ezt hinni), akkor az Ők igényeikhez is alkalmazkodni kell, mint ahogyan teszik ezt nagyon sokan, nagyon sikeresen. Meg kell újulni!
Kérem a tisztelt Elnökséget, vegyék fontolóra egy ELFT Facebook-profil létrehozását, működtetését.

Elkészítettem egy adatbázisra épülő eseménynaptárat a Fejér Megyei Csoport számára a korábbi kézzel szerkesztett eseménynaptárunk helyett. Ezt ki tudnám úgy bővíteni, hogy az egész társulat eseménynaptára lehessen. Van egy adminisztrációs felülete, amelyen viszonylag könnyen fel lehet vinni eseményeket (előadásokat, közgyűléseket) a rendszerbe. Az előadásokat előadók, kategóriák és évek szerint is vissza lehet keresni. A tárolt adatok lehetővé teszik azt, hogy a szervező egyesületek telephelye szerint is csoportosíthassunk.

Mivel személyek tárolására képes, nem jelentene nagy gondot a társulat tagságának a tárolása sem, és az, hogy kik férhetnek hozzá ahhoz, hogy ki fizetett tagdíjat.

A honlapot django web-keretrendszer felhasználásával fejlesztem.

A gondot ott látom, hogy hatékonyabb egyetlen felületet használni, mint kettőt. És gondolom a fórum a megújuló weboldal részének kellene lennie. Ezeknek az összeillesztéséről (pl. hogyan lehet azonos felhasználói név/jelszó párossal használni a kettőt) sajnos nincs elképzelésem.

Kedves Árpád, ez nagyon jó kezdeményezés. Természetesen egységes rendszerre van szükség. Az ELFT Fórumot természetesen a társulat megújuló honlaprendszere részének szánjuk - ez a Fórum ismertetőjében is szerepel. Sajnos pillanatnyilag nem tisztázott, hogy milyen (humán-) erőforrások használhatók a honlapszerkesztésre; egyelőre ezért áll annak fejlesztése. Mivel az MTA Wigner FK Számítóközpontjának klaszterét használjuk, az ott működő Drupal web-keretrendszerre alapoztuk az ELFT Fórumot, és így képzeljük el az új honlapot is. Eseménynaptár létrehozására Drupal alatt is van lehetőség.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer