Jelenlegi hely

A-2. Az ELFT, mint civil egyesület; az ELFT helye a hazai és külföldi egyesületek hálózatában (MTESZ, EPS, stb.)

Az ELFT civil egyesületként való működését folyamatosan összhangban kell tartani az érvényes törvényekkel, különösen az egyesülési törvénnyel és a közhasznúsági törvénnyel. Ez utóbbi különösen az SZJA 1 %-ára vonatkozó egyéni támogatási lehetőség miatt fontos. Korszerűbb módon kell kommunikálni a támogatás célját és annak tényleges felhasználását.

Bár az együttműködő testvéregyesületek (lásd az A-4 pontban) – az ELFT-hez hasonlóan – általában MTESZ-tagok, a kétoldalú kapcsolatokban a MTESZ semmilyen szerepet nem játszik. Tekintettel a MTESZ súlyának és szerepének nyilvánvalóan alapvető csökkenésére, valamint a MTESZ nehezen kezelhető anyagi helyzetére, meg kell vizsgálni, egyáltalán érdemes-e fenntartani az ELFT MTESZ-tagságát.

Az ELFT számára alapvető fontosságú, hogy tagja az EPS-nek. Ez teszi lehetővé az ELFT tagjainak, hogy részt vegyenek az EPS divízióinak és csoportjainak munkájában. Az EPS 2011. április 2-án fogadta el új stratégiáját. Ezt figyelembe kell venni az ELFT stratégiájában is. Különösen fontos lenne, hogy szakcsoportjaink közvetlen kapcsolatba kerüljenek az EPS divízióival. Súlyos gondot okoz az ELFT EPS-tagdíja forrásának biztosítása. 2010-ben – hosszú idő óta először – egyáltalán nem tudtunk EPS-tagdíjat fizetni. A társulati stratégiának ki kell térni arra is, hogy milyen módon lehet erre a problémára tartós megoldást találni.

vissza a vitafórum nyitólapjához

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer