Jelenlegi hely

A-3. Az ELFT tagsága, tagtoborzás

A társulat taglétszámának csökkenését meg kell állítani, sőt proaktív tagtoborzási akciókkal néhány év alatt ismét el kellene érni az 1500-as taglétszámot. Olyan – elsősorban internetes – szolgáltatásokat kell nyújtani a társulat tagjainak, amelyek arányban állnak a fizetett tagdíjjal. A fő tagtoborzó erőnek azonban nem a szolgáltatásnak, hanem a társulati tevékenységnek kell lennie.

Szükséges azoknak a tevékenységeknek a fejlesztése és erősítése, amelyek a fiatal kutatók és tanárok számára vonzóvá teszi a társulatot, és elősegítik a Társulat tagjai létszámának a bővülését. Alapvető fontosságú a fizikatanárok közösségének mind teljesebb bevonása a társulatba. Ezért célszerű erősíteni a fizika közoktatását és felsőoktatását érintő döntések előkészítésében a Társulat szakmai részvételét.

Át kell gondolni, milyen kölcsönös kedvezményekkel lehetne elősegíteni a többszörös tagságot testvéregyesületekben, illetve az EPS-ben. Újra meg kell vizsgálni, hogy a MAFIHE felhasználható-e a tagtoborzás eszközeként. Ki kell használni a szociális hálózatokban rejlő tagtoborzási lehetőségeket.

Tagtoborzást nemcsak természetes, de jogi személy tagok körében is kell folytatni. Ehhez újra kell gondolni, hogy a társulat milyen szolgáltatásokat tud kínálni a jogi személy tagoknak anyagi támogatásukért cserébe.

vissza a vitafórum nyitólapjához

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer